dijous, 26 de juliol del 2007

QUE ÉS LA VERITAT?


Avui mentre esperava ser atès per un client, estava fullejant un diari d’aquests gratuïts que ara tant de moda s’han posat , i he trobat una carta d’una lectora que m’ha semblat força interessant i que m’ha fet pensar en el Partit Popular.

La carta l’havia escrit una senyora que d’acord amb el diari es diu: Maria del Pilar Fargas, i és de Riudoms, i deia el que transcric tot seguit:

“Darrerament he sentit expressions com ara “veritat oficial”, “veritat jurídica”, “la veritat segons tal” i d’altres de semblants. Expressions que desorienten, ja que si la veritat és veritat només és una i la mateixa per a tots, llavors per què posar-li cognom?.

Puc pensar que en parlar així fan referència a un aspecte parcial de la veritat. Però, si és parcial no és tota la veritat, i si no és tota, serà una veritat a mitges, i dues mitges veritats no en fan una de sencera, i les mitges veritats fins i tot poden fer més mal que una mentida.

Què se n’hauria fet d’aquella expressió “Anar amb la veritat pel davant”. No he volgut fer cap joc de paraules, però ja cal saber què volen dir les que utilitzem”.

Crec que poder seria bo que algun que altre destacat membre de la Executiva “Nacional” del Partit Popular llegís aquest article i en fes una reflexió.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La foto és de les mes encertades que he vist, enhorabona.