dimarts, 27 de novembre del 2007

A Madrid dirien: “Dime de que presumes y te diré de careces”


Avui llegia en diversos titulars de diferents rotatius un seguit d’enunciats encaminats a ressaltar i destacar imperiosament la unitat del Govern d’Entesa o el que és el mateix el Govern del segon Tripartit.

En Carod ha volgut remarcar que la presencia de diferents consellers a la manifestació de dissabte serà a títol personal, en atenció a les seves respectives tasques de dirigents de partit, i que en cap cas hi acudiran en representació del Govern.

“El govern no va a la manifestació” destacava Carod, “per tant que ningú vulgui utilitzar la presencia de membres del govern com a dirigents d’un partit, per desestabilitzar el govern català. L’estabilitat del Govern resta absolutament garantida”.

En aquesta línia, Montilla destacava la unitat del Govern d’Entesa amb les següents paraules: “Tenim un president, i no tres. Tenim un govern, i no tres. Tenim un programa, i no tres. No obstant admetia que aquest Govern esta composat per tres forces polítiques diferents, que treballen per un sol poble, per un sol país.

Crec que la primera part del paràgraf, es bastant obvia, des que Montilla és president, cal reconèixer que les notes discordants entre els socis integrants del Govern d’Entesa, han esta força controlades. En Carod, en Puigcercós, en Saura i fins i tot elements de pes dins del govern i del PSC, com en Castells, parlen poc, i si ho fan, ho fan de manera que Montilla no s’enfadi.

Ara bé, la segona part del paràgraf, en el qual explicava la justificació d’en Montilla a la unitat del Govern d’Entesa, admetent la tricomposició d’aquest govern, argumentant un únic sentit de treball, per un sol país, aquesta no cola.

Francament per més que ho intento no m’ho empasso, no veig al PSC treballant en la mateixa línia que ERC, ni ICV, de fet no en veig a cap de tots tres treballant en la mateixa línia de país. Hi ha una frase molt vella, jo en soc molt afeccionat a recopilar frases velles, que diu: “Ruc de dos, nafrat i ronyós”. Doncs ara imaginem, i si el ruc és de tres?.